Beheer, Webdesign

WordPress onderhoud | Geen keuze, maar noodzaak

wordpress onderhoud friesland

WordPress is wereldwijd inmiddels het meestgebruikte CMS (content management systeem) voor websites. Niet zonder reden, want dit platform biedt ongekend veel mogelijkheden. Helaas is WordPress door deze grote omvang ook een aantrekkelijk doelwit voor hackers.

De meeste WordPress aanvallen richten zich niet op één site, maar op meerdere tegelijkertijd. Geautomatiseerd worden websites gescand opzoek naar beveiligingsfouten waar vervolgens misbruik van gemaakt kan worden. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt of een website veel bezoekers heeft of niet. Het enige doel van de “hacker” is de website te gebruiken voor het serveren van virussen, versturen van spam of de computerkracht te gebruiken van de server.

Wat te doen?

Door je WordPress installatie te voorzien van de nieuwste updates ga je het risico om gehackt te worden tegen. Helaas ontbreekt het website eigenaren vaak aan tijd, kennis om dit op de juiste manier bij te houden. Ook worden zaken als het zorgen voor automatische back-up vaak over het hoofd gezien.

Voldoende reden om deze werkzaamheden professioneel in te vullen, zodat er te allen tijde sprake is van continuïteit en support. Vooral als je kijkt naar de kosten voor eventueel herstel van een gehackte site en de impact die dit heeft op de (online) reputatie van je bedrijf.

Wil je meer weten over het veilig (blijven) gebruiken van je WordPress website? Neem dan gerust contact met ons op.

Vorig bericht
Flat Design; een trend of een must?
Volgend bericht
Adaptive design. Meer dan responsive.
Bekijk ook