Development, Webdesign

Wat zijn de webdesign trends voor 2015?

webdesign trends 2015

Nu we alweer enkele maanden onderweg zijn in 2015 laten we je graag zien wat voor dit jaar de webdesign trends zijn. Hoe zien websites er anno 2015 uit? Waar moet ik op letten? Waar liggen mijn kansen? Bakker Ontwerp zet de belangrijkste webdesign trends voor je op een rijtje.

1 Flat Design

Flat design staat voor minimalistische vormgeving. Het tijdperk van over-design ligt al ver achter ons, dus verwijder alle overbodige effecten, texturen en andere franje. Dus aandacht voor de inhoud en navigatie, niet voor het webdesign zelf.

2 Responsive is niet langer een optie, maar een must

Eigenlijk is deze trend al enkele jaren zichtbaar, maar uiteraard zet dit zich ook in 2015 weer onverstoorbaar voort. Responsive webdesign (website past zich aan ieder scherm aan) is hard op weg de norm te worden door het toenemende aantal mobiele internetgebruikers. Ook Google zorgt hierbij voor extra stimulans door de introductie van het Mobile Friendly Label.

3 Web Graphics

Webgraphics kunnen worden gebruikt als illustratie, zoals in deze afbeelding, maar ook als navigatie door ze “aanklikbaar” te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van iconen als knoppen. Webgraphics zorgen op een luchtige en duidelijke manier voor informatie en richting.

4 Ghost Button

Een Ghost Button is een transparante knop die bestaat uit een tekst en/of icoon met een omlijning. Deze knoppen worden in het kader van het hierboven genoemde Flat Design steeds meer toegepast. Deze vorm van minimalisme zorgt voor focus op de achtergrond afbeelding en is ideaal voor bedrijven die vooral kwaliteit, stijl en klasse willen uitstralen.

5 Extreem grote typografie

Geen gedateerde slider, maar extreem grote letters met een beeldvullende achtergrondfoto. Dit zorgt voor een optimale beleving bij je bezoekers en hoeft beslist niet schreeuwerig te zijn (mits op de juiste manier toegepast). Pak op deze manier direct de aandacht van je bezoeker en zet dit om in actie (call-to-action knoppen).

Vorig bericht
5 Redenen om te kiezen voor WordPress onderhoud, beveiliging en hosting
Volgend bericht
Mis de boot niet! Google update 21 april
Bekijk ook