Development, Webdesign

Wat zijn de belangrijkste online designtrends voor 2023?

webdesign trends 2021

Hoe zien websites er vandaag de dag uit? Waar moet ik op letten? Waar liggen mijn kansen? Bakker Ontwerp zet de belangrijkste online trends voor je op een rijtje:

1 Minder is méér

De tijd dat we zoveel mogelijk opties / acties en bedrijfsonderdelen in één (openings-) scherm plaatsten ligt achter ons. Minder is méér tegenwoordig. Schermvullend beeldmateriaal zorgt voor maximale beleving en teksten worden, met name op belevingspagina’s zoals een homepage, zo compact mogelijk gehouden.

regge tegels desktop

2 Material Design

Er is sprake van een subtiele verandering in het veelgebruikte (en geroemde) Flat Design. Onder aanvoering van o.a. Google en Microsoft blijft het gebruik van eenvoudige (basic) vormen en kleurrijke illustraties in populariteit toenemen. Maar nu wel voorzien van subtiele schaduweffecten die (in tegenstelling tot het pure Flat Design) enige vorm van diepte suggereren.

3 De videoheader

Creëer extra dynamiek met een videoheader, of nog beter; een fullscreen-videoheader! Bekijk voor een live-voorbeeld ons webproject voor Droneview.

videoheader webdesign

4 Mobile first

Veel websites werden tot voor kort vooral voor desktopweergave gebouwd. Daarbij was de mobiele weergave nog te vaak een aftreksel van de desktopweergave. Vanuit het oogpunt van design valt hier zeker iets voor te zeggen, maar het aantal bezoekers vanuit mobiel neemt jaar op jaar toe. Als je kijkt naar het aantal eerste bezoeken, dan ligt dit percentage vaak nog hoger. Kortom, mobile first design wordt het komende jaar steeds belangrijker.

mobile webdesign

5 Mix verschillende fonts

Durf te combineren met verschillende fonts! (Bijna) alles mag en kan. Wissel hierbij ook klein en (extreem) groot met elkaar af voor een spannend en eigentijds effect.

Vorig bericht
Visuele identiteit Jongfryske Mienskip
Bekijk ook