Wat betekent Google’s Mobile-First Indexing voor je website?

In de afgelopen jaren heeft de analyse van Google aangetoond dat de meeste nieuwe websites klaar zijn voor de Mobile-First Indexing crawlmethode. Daarbij is gebleken dat deze websites in veruit de meeste gevallen dezelfde content laten zien op zowel mobiele als desktop apparaten. Om deze reden worden alle nieuwe websites vanaf 1 juli 2019 aan de hand van deze methode geïndexeerd.

Wat is Mobile-First Indexing?

Bij Mobile-Fist Indexing wordt zowel de content, gebruikservaring, en snelheid op mobiele apparaten leidend voor de positionering in Google.

Check je website

Je huidige website kun je controleren met behulp van de URL-inspectietool in Google Search Console. Door daar naar een URL op je website te kijken zie je direct hoe deze gecrawld en geïndexeerd is. Voor bestaande websites worden alle pagina’s de komende tijd gecontroleerd en geëvalueerd op basis van compatibiliteit met mobiele indexering. Zodra de pagina`s succesvol volgens deze nieuwe methode zijn gëindexeerd zullen ze als zodanig verschijnen in Google Search Console.

Erwin BakkerWat betekent Google’s Mobile-First Indexing voor je website?

Gerelateerde berichten

nieuwsfiets.nu

NieuwsFiets.nu schiet uit de startblokken

In opdracht van NieuwsFiets Media & Events hebben we een dynamisch online nieuwsplatform opgezet voor de fietsenbranche (online vanaf 1 december 2017). Met ruim 8.000 unieke bezoekers in de eerste maand beleeft NieuwsFiets.nu een vliegende start.