Development

Waarom een SSL certificaat?

SSL certificaat

SSL (Secure Sockets Layer) en diens opvolger TLS (Transport Layer Security), zijn encryptie-protocollen die het dataverkeer van websites beveiligen. Tegenwoordig wordt nog altijd de naam SSL gebruikt. Websites met een SSL certificaat herken je naast de URL (HTTPS:// in plaats van HTTP://) aan het (groene) slotje in de browserbalk. Afhankelijk van het type certificaat is ook de bedrijfsnaam voorzien van een groene balk.

Veel van onze opdrachtgevers werken inmiddels met een SSL certificaat, gezien de (tegenwoordig) zeer lage kosten en de hieronder genoemde voordelen:

Het beveiligen van klantgegevens

Uiteraard is de belangrijkste reden het beveiligen van de gegevens van je bezoekers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan contactformulieren en/of betalingen via een webshop. Je wilt natuurlijk niet dat persoonlijke gegevens of informatie door anderen kan worden ingezien. Afhankelijk van het type certificaat kun je met SSL jouw identiteit aan je bezoekers garanderen (middels een uitgebreide (KvK) verificatie). Zo weet je bezoeker zeker dat ze ook echt op de juiste website zitten.

Betere SEO (vindbaarheid) met SSL

Een niet onbelangrijk voordeel van een SSL certificaat is de verbeterde vindbaarheid. Sinds 2015 neemt Google beveiligde verbindingen mee als factor voor het bepalen van je ranking. Steeds meer zoekmachines hechten een hoge waarde aan een beveiligde omgeving. Ook binnen zoeksystemen van Apple worden websites die niet voorzien zijn van een beveiligde SSL verbinding veelal niet weergegeven (!).

Professionele uitstraling

Naast de beveiliging van gegevens, geeft een SSL-certificaat een betrouwbare en professionele uitstraling, wat voor meer contactmomenten en bestellingen kan gaan zorgen.

Wettelijke verplichting

Vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens is er een verplichting om (klant-)informatie via een versleutelde verbinding te versturen. SSL is op dit moment de enige optie die breed ondersteund wordt. Hierdoor is een SSL-certificaat voor webwinkels verplicht. Maar ook als je werkt met (eventueel vertrouwelijke) contactformulieren is een SSL certificaat geen overbodige luxe. Daarnaast kunnen boetes voor het niet naleven van deze wet hoog oplopen.

Wil je meer weten of direct SSL laten installeren? Vraag het ons. 

Vorig bericht
Adaptive design. Meer dan responsive.
Volgend bericht
Logo Ontwerp Trends
Bekijk ook