Eetbaar Fryslân

Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het bij ons in de keuken belandt. Niet erg duurzaam en ook niet nodig omdat in Friesland heel veel heerlijke producten worden verbouwd. Eetbaar Fryslân wil dat binnen vijf jaar alle inwoners van Friesland bij hun dagelijkse voedselconsumptie kunnen kiezen voor lokale duurzaam geteelde- en seizoensproducten. Lokaal voedsel moet voor iedereen binnen handbereik zijn. Om die reden biedt dit platform de mogelijkheid om via een eenvoudig zoeksysteem verkooppunten van lokaal verbouwde producten te ontdekken.

Eetbaar Fryslân is een initiatief van de Friese Milieu Federatie, Landschapsbeheer Friesland, Doarpswurk, Nordwin College en Netwerk Duurzame Dorpen.

Heldere gebruikservaring

Het platform Eetbaar Fryslân kent een eenvoudige en intuïtieve opzet, waarbij de focus ligt op een heldere en moderne gebruikservaring voor jong en oud.

Zoekmodule

Vind snel lokale producten bij jou in de buurt aan de hand van een zoeksysteem, waarbij je kunt filteren op categorie, plaatsnaam (+ maximale afstand tot deze plaats) en type product. Daarnaast kun je op een gebruiksvriendelijke manier navigeren op de dynamische plattegrond.

Bekijk website
Erwin BakkerBekijk case Eetbaar Fryslân