Development, Webdesign

Mis de boot niet! Google update 21 april

Google update

Zoals in mijn eerdere artikel aangegeven, beloont Google sinds eind 2014 responsive webdesign aan de hand van het “Mobile Friendly Label”. Hierbij werden websites die aan dit label voldoen beloond met een hogere ranking in de mobiele zoekresultaten. Ook kwam er bij “Mobile Friendly” websites de term “voor mobiel” in de mobiele zoekresultaten te staan.

Ondanks deze maatregelen blijven er nog veel websites hoog in de mobiele zoekresultaten staan die niet aan het nieuwe label voldoen. Hierdoor wordt er door veel bedrijven nog de keus gemaakt om het optimaliseren van hun website uit te stellen. Het lijkt immers allemaal mee te vallen.

Vanaf 21 april gaat dit veranderen. Volgens de recente blogberichten van Google, wordt er gewerkt aan een nieuw algoritme dat voor een revolutie gaat zorgen voor de manier waarop websites beoordeeld worden. Vanaf 21 april wordt dit algoritme (in fases) wereldwijd uitgerold om de mobiele gebruiker de best mogelijke ervaring te geven (inmiddels komt 60% van alle zoekopdrachten binnen vanaf een mobiel apparaat). Nieuw is ook dat er inhoud uit mobiele apps in de zoekresultaten gaat worden getoond, wat weer onderstreept dat Google echt voor de mobiele gebruiksvriendelijkheid gaat. Heb je nog geen “Mobile Friendly” website, dan is de kans groot dat je vanaf 21 april van het toneel verdwijnt bij de mobiele gebruikers. Test daarom je website en onderneem tijdig actie.

Vorig bericht
Wat zijn de webdesign trends voor 2015?
Volgend bericht
Hoe relevant is jouw website?
Bekijk ook