Visuele identiteit

Logo Ontwerp Trends

logo ontwerp

Wil je werken aan je uitstraling met een modern, trendy of juist tijdloos logo? Bakker Ontwerp volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van logo- en huisstijl ontwerp. We laten je, ter inspiratie, graag de laatste trends zien:

Mono Crest logo ontwerp

logo ontwerp

Een Mono Crest logo is een moderne afgeleide van het aloude schild- / wapenlogo. De vormgeving is – in tegenstelling tot het oorspronkelijke schildlogo – in veel gevallen strakker en minimalistischer, waardoor het prima in het huidige tijdsbeeld past. Kenmerkend is ook dat (vrijwel) alle lijnen zoveel mogelijk dezelfde dikte hebben. Verfijnd, luchtig en trendy.

Flat Design logo ontwerp

logo ontwerp

Bij flat design, oftewel “plat design” kenmerkt zich door de afwezigheid van texturen en andere (overbodige) effecten. Net zoals bij het Crest Mono logo ontwerp ontbreekt (in de meeste gevallen) iedere vorm van diepte, waardoor de vormgeving duidelijker en simpeler wordt. Bedrijven als Google en zelfs Apple (meester in het realistische design) kiezen steeds meer voor flat design en nemen afscheid van 3D effecten op bijvoorbeeld navigatieknoppen. Hierboven zie je een moderne flat design variant van het Firefox logo, waarbij alle (3D) effecten zijn weggehaald.

Zolang we steeds meer gebruik maken van mobiele apparaten, zal het flat-design in populariteit blijven toenemen (behoefte aan duidelijkheid). Strak, Eenvoudig, Speels, kleurrijk en duidelijk.

Minimal design logo ontwerp

logo ontwerp

Wil je een no-nonsense logo dat tijdloos is en klasse uitstraalt? Dan is minimal design een voor de hand liggende keuze. Deze vormgeving kenmerkt zich door het zoveel mogelijk weglaten van (overbodige) details, waardoor de boodschap zo basic mogelijk wordt overgebracht. Veel zwart/wit met hier en daar een (fel) kleuraccent. Strak, tijdloos, zakelijk.

Geometrisch logo ontwerp

logo ontwerp

Een absolute trend is het gebruik van geometrische vormen in het logo ontwerp. Deze vormgeving leent zich bij uitstek voor (binnenhuis-) architecten, maar kan daarnaast heel breed ingezet worden bij andere (zakelijke) toepassingen. Overgewaaid vanuit Scandinavië en veelvuldig toegepast in o.a. trendy interieurs. Luchtig, architectonisch, zakelijk, trendy.

Bekijk ons portfolio grafisch ontwerp. 

Vorig bericht
Waarom een SSL certificaat?
Volgend bericht
Accelerated Mobile Pages (AMP). Toekomst van het mobiele web volgens Google.
Bekijk ook