Google Chrome update oktober 2017. Extra waarschuwing aan bezoekers van onbeveiligde websites.

Eerder bespraken we al de voordelen van het gebruiken van een SSL certificaat voor je website. Naast veiligheid (en het geven van een betrouwbare uitstraling) draagt een versleutelde verbinding bij aan de vindbaarheid in zoekmachines. 

De huidige situatie en de update van 1 oktober 2017

 

SSL Google Chrome update oktober 2017

 

Veel bezoekers hebben al opgemerkt dat er in op dit moment een extra melding in de browserbalk wordt getoond die aangeeft of de bezochte website veilig (groen slotje) of onveilig (omcirkelde letter “i”) is. Na de update naar Chrome 62 zal er een extra melding verschijnen op het moment dat er formuliervelden worden ingevuld op onbeveiligde (HTTP) websites:

Wil je overschakelen naar HTTPS?

Neem contact met ons op voor het op de juiste manier installeren van een SSL certificaat.

Contact
Erwin BakkerGoogle Chrome update oktober 2017. Extra waarschuwing aan bezoekers van onbeveiligde websites.

Gerelateerde berichten

Ruimte en overzicht in de nieuwe website voor Efko Beton

De nieuwe website van Efko Beton is zeer ruim opgezet en bevat veel beeld, waardoor de beleving m.b.t. de vele producten en projecten optimaal is. De navigatie is simpel en basic zonder een wirwar van ingewikkelde (sub-) menu’s.

Waarom een SSL certificaat?

Waarom een SSL certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) en diens opvolger TLS (Transport Layer Security), zijn encryptie-protocollen die het dataverkeer van websites beveiligen. Tegenwoordig wordt nog altijd de naam SSL gebruikt. Websites met een SSL certificaat herken je naast de URL (HTTPS:// in plaats van HTTP://) aan het (groene) slotje in de browserbalk.

adaptive webdesign

Adaptive design, webdesign anno 2016

Inmiddels beginnen responsive (mobielvriendelijke) websites het online beeld steeds meer te bepalen. Een logische ontwikkeling, want je kunt de mobiele gebruiker niet meer opzadelen met een website die een slechte gebruikerservaring geeft. Iedereen tevreden gesteld, zou je zeggen…