Adaptive design, webdesign anno 2016

Inmiddels beginnen responsive (mobielvriendelijke) websites het online beeld steeds meer te bepalen. Een logische ontwikkeling, want je kunt de mobiele gebruiker niet meer opzadelen met een website die een slechte gebruikerservaring geeft. Iedereen tevreden gesteld, zou je zeggen…


Adaptive webdesign?

Toch blijkt een responsive website in veel gevallen niet helemaal ideaal te zijn. Zo kunnen elementen, die er bijvoorbeeld prachtig uitzien op desktop, minder geschikt zijn voor weergave op een smartphone of tablet (en andersom). En is het in veel gevallen beter om elementen die zorgen voor een langere laadtijd, zoals beeldvullende afbeeldingen op desktop, weg te laten c.q. te vervangen voor een kleinere variant op mobiele apparaten.

Adaptive design brengt hier nu verandering in. Met adaptive webdesign kunnen we ieder element / onderdeel per schermformaat aan- of uitschakelen. Dit stelt ons is staat om op ieder apparaat de perfecte beleving en gebruikservaring te realiseren.

Een aantal van onze recent opgeleverde websites maken al gebruik van deze techniek. Wil je weten wat adaptive design voor je organisatie kan betekenen? Vraag het ons:

Contact
Erwin BakkerAdaptive design, webdesign anno 2016

Related Posts

Ruimte en overzicht in de nieuwe website voor Efko Beton

De nieuwe website van Efko Beton is zeer ruim opgezet en bevat veel beeld, waardoor de beleving m.b.t. de vele producten en projecten optimaal is. De navigatie is simpel en basic zonder een wirwar van ingewikkelde (sub-) menu’s.