Adaptive design, webdesign anno 2016

Inmiddels beginnen responsive (mobielvriendelijke) websites het online beeld steeds meer te bepalen. Een logische ontwikkeling, want je kunt de mobiele gebruiker niet meer opzadelen met een website die een slechte gebruikerservaring geeft. Iedereen tevreden gesteld, zou je zeggen…


Adaptive webdesign?

Toch blijkt een responsive website in veel gevallen niet helemaal ideaal te zijn. Zo kunnen elementen, die er bijvoorbeeld prachtig uitzien op desktop, minder geschikt zijn voor weergave op een smartphone of tablet (en andersom). En is het in veel gevallen beter om elementen die zorgen voor een langere laadtijd, zoals beeldvullende afbeeldingen op desktop, weg te laten c.q. te vervangen voor een kleinere variant op mobiele apparaten.

Adaptive design brengt hier nu verandering in. Met adaptive webdesign kunnen we ieder element / onderdeel per schermformaat aan- of uitschakelen. Dit stelt ons is staat om op ieder apparaat de perfecte beleving en gebruikservaring te realiseren.

Een aantal van onze recent opgeleverde websites maken al gebruik van deze techniek. Wil je weten wat adaptive design voor je organisatie kan betekenen? Vraag het ons:

Contact
Erwin BakkerAdaptive design, webdesign anno 2016

Gerelateerde berichten

Waarom een SSL certificaat?

Waarom een SSL certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) en diens opvolger TLS (Transport Layer Security), zijn encryptie-protocollen die het dataverkeer van websites beveiligen. Tegenwoordig wordt nog altijd de naam SSL gebruikt. Websites met een SSL certificaat herken je naast de URL (HTTPS:// in plaats van HTTP://) aan het (groene) slotje in de browserbalk.

wordpress-onderhoud

WordPress onderhoud | Geen keuze, maar noodzaak

WordPress is wereldwijd inmiddels het meestgebruikte CMS (content management systeem) voor websites. Niet zonder reden, want dit platform biedt ongekend veel mogelijkheden. Helaas is WordPress door deze grote omvang ook een aantrekkelijk doelwit voor hackers.