Development, Webdesign

Adaptive design. Meer dan responsive.

adaptive webdesign

Inmiddels beginnen responsive (mobielvriendelijke) websites het online beeld steeds meer te bepalen. Een logische ontwikkeling, want je kunt de mobiele gebruiker niet meer opzadelen met een website die een slechte gebruikerservaring geeft.

Adaptive webdesign?

Toch blijkt een responsive website in veel gevallen niet helemaal ideaal te zijn. Zo kunnen elementen, die er bijvoorbeeld prachtig uitzien op desktop, minder geschikt zijn voor weergave op een smartphone of tablet (en andersom). En is het in veel gevallen beter om elementen die zorgen voor een langere laadtijd, zoals beeldvullende afbeeldingen op desktop, weg te laten c.q. te vervangen voor een kleinere variant op mobiele apparaten.

Adaptive design brengt hier nu verandering in. Met adaptive webdesign kunnen we ieder element / onderdeel per schermformaat aan- of uitschakelen. Dit stelt ons is staat om op ieder apparaat de perfecte beleving en gebruikservaring te realiseren.

Een aantal van onze recent opgeleverde websites maken al gebruik van deze techniek. Wil je weten wat adaptive design voor je organisatie kan betekenen? Vraag het ons.

Vorig bericht
WordPress onderhoud | Geen keuze, maar noodzaak
Volgend bericht
Waarom een SSL certificaat?
Bekijk ook